Morgenmøte med Line Westgaard

God morgen!
Nå er kaffen nytraktet og morgenmøtet på hovedkontoret er i gang!
Vi tenner alltid lys, i noen nydelige grønne glassvaser fra Lykkelig på Haver. Lys er viktig.

Velkommen inn til mitt lille morgenmøte!
Jeg vil ta deg litt dypere inn i min verden, og der har lys en stor rolle!
Jeg starter alltid dagen rolig. Må prate litt om gårdsdagen og dagens planer. Det kaller jeg og kontor-partneren min Trude, for morgenmøter!
Idag skal jeg også fortelle deg hvorfor jeg startet med smykker.
Tilsynelatende tilfeldig, men ingen ting er vel egentlig tilfeldig.
Livets vei kan være både svingete, kronglete og tilsynelatende tilfeldig.
Men når du begynner å gå mer bevist, se litt mer, lytte litt mer, så ser du at veien faktisk er akkurat slik den skal være, og der du er nå, det er der du skal være.

Jeg har alltid hatt en stor trang til å skape. Sett mening i det jeg har laget. Men ofte stoppet frykten meg. Frykt for at andre ikke ville forstå, eller at jeg ikke var god nok.
Men vi er alle akkurat gode nok, men vi må øve for å få det til og for å finne frem.
Det å finne ut at jeg ikke skaper for alle, men kun for noen, har vært viktig. Det er da jeg fant fokuset i å tørre å fortsette å skape.
Tror aldri jeg blir helt ferdig, for det er veldig morsomt å ekspandere, i meg selv.

Lys er viktig.
Lys representerer det positive. Og det må du ha en ekstra overdose av hvis du skal klare å henge med på en gründervei. (Kanskje det egentlig er en genfeil, men det har jeg ikke tenkt å finne ut av :D)
Jeg har ikke alltid vært så bevist på det, virkningen av å kunne snu enhver situasjon mot de lyse tankene, men jeg ble det, da jeg nådde en skikkelig mørk avkrok for noen år siden. Det er ganske vanlig, at man en eller annen gang i livet gjør det. Og det er faktisk i de aller fleste tilfeller positivt. For de som tar jobben og tiden det tar å komme seg opp igjen. Selvfølgelig er det skikkelig kjipt å oppleve kriser. Det beste er selvfølgelig å gå igjennom livet klin lykkelig hele tiden.
Eller er det det? Kan man vokse og få ta del i en spennende utvikling på den måten? Jeg tviler.
For en lærdom det er! For et rush, og for en personlig utvikling det er når man tør å gå nye veier!
Og dette er kjernen i smykkene, kunsten, i konseptet. Jeg feirer nesten hver eneste dag med nye måter å finne meg selv på. Livet endrer seg hele tiden, og dette synes jeg det er lov å feire litt. Alle de små stegene. Det er fullt av magiske øyeblikk, hvis du tar deg tid til å se dem. Jeg feirer dem ved å kjenne glede. (Ikke mye champis her) Men det å fremkalle glede i kroppen, er veldig viktig. Smile med hele meg. Jeg er også heldig å ha en gruppe mennesker rundt meg som er med på å feire litt, med humor, med smil, med tull og tøys.

Tilbake til hvorfor jeg startet med smykker…
Jeg har laget smykker i 20 år. Det er det jeg har gjort mest av og som jeg kan godt. Ikke som en gullsmed. Men som en designer. Jeg har ikke gått Gullsmedfag, men kunstfag. Men jeg har vært i bransjen siden jeg var 14, og her har jeg vært heldig å få ta del i det meste. Jeg har også knyttet meg til viktige og super dyktige produsenter. Dette sprenger grensene for hva jeg klarte alene – og det gir meg friere tøyler som designer. Det kunne ikke vært bedre! 🙂

Hvorfor smykker og ikke mer kunst?
Smykker er mye mer personlig. Det bæres tett på kroppen. Det smykker en person og en personlighet. Det inneholder minner og følelser.
Og i samarbeid med kundene mine, er det en utrolig opplevelse å skape noe som bæres på denne måten.
Det kunne ikke vært noe annet enn smykker. Jeg lager bilder også, men det blir ikke så personlig og nært som smykker.

Uttrykket til smykkene  forandrer seg i takt med meg.
I starten var «Oksen» mye hardere og røffere. Jeg trengte å få jobbet med å tørre mye, mye mer. Men i det siste er den blitt mykere og har gjerne sirkel med.  Allikevel er den mer edgy i uttrykket. Mye sort og blanke detaljer.
Jeg er ikke veldig bevist på dette når jeg setter i gang å skaper, men en ærlig sak er at jeg etter en sesong ser sammenhengen mellom mitt indre og smykkenes uttrykk.

Når jeg skaper noe for kundene mine, er alle sansene aktive. Jeg leser personer godt, og prøver å skape noe de relaterer til. Dette er også veldig gøy. Noen kunder er veldig klare på hva de vil ha og da er det herlig å kunne samarbeide slik at resultatet blir noe de ikke ville funnet andre steder. Hvis de ikke er klare i utgangspunktet, blir de det underveis, og dette er også en flott prosess!

Det har vært utfordrende å skape en bedrift som går sin egen vei. Det finnes ikke en ferdig bruksanvisning. I fjor gikk jeg litt tom og ville en helt annen vei enn den jeg hadde startet på. Eller alle de veiene jeg hadde startet på er vel riktigere å si. Det ble for mange løse tråder, og jeg kjente at jeg var ved et skille og jeg måtte tørre å hoppe. Igjen.
Når jeg gjorde det, gikk det så vanvittig fort.
Jeg var veldig bevist på at det var helt riktig – det kjenner jeg i hele kroppen – men det gjelder allikevel å holde tungen rett i munn.
Det å jobbe konstant med hva jeg vil, hvor jeg vil og hvordan jeg vil ha det, er helt essensielt. Jeg kan godt endre meg i løpet av sekunder, men det er først når jeg allerede vet helt klart hvor jeg egentlig står hen, at det er mulig å gjøre det med suksess.

Jeg har blitt mye klarere etter denne runden. Til glede for både meg og andre.
Noen tror at man må være ganske hard for å klare seg gjennom business, men jeg tror det er helt motsatt. Klar og hard er ikke i nærheten av hverandre. Klar er stødig, fokusert og gir rom for å være både raus og imøtekommende.

Nå jobber jeg videre med å utvikle konsept-bedriften og knytter til meg ny info, nettverk og erfaringer.

Nå er det straks slutt for dagens lille morgenmøte – det ble enveisdialog dette her – men jeg vil gjerne at du skal kommunisere med meg!
Klikk deg inn på Facebook siden min, og del gjerne med meg tanker du har og om du har noen spørsmål! Still dem her!

Du er invitert på neste morgenmøte også – da skal jeg fortelle deg om «Oksens Anatomi»!

Line

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *