5 ting om sølv smykker

Jeg designer og lager smykker i alle metaller. Stål, gull, tre, plast eller annet uekte metall som forgylles eller rhodineres.
Alle får sitt eget preg og patina etter tids bruk.
Sølv er det jeg bruker mest, og selv om alle smykkene jeg produserer kan repareres og freshes opp, så er sølv og gull, de edle metallene, det som varer aller lengst og som kundene selv kan rense og pusse. Det går lengre tid mellom hver gang de må inn til service.

smykker i sterling sølv
Klikk på bildet for å se vårt mest populære sølvsmykke

Så her er 5 ting du burde vite om smykker i sølv:

1. Sølv bærer finhetsstempelet 925. Dette er det samme som sterlingsølv og brukes i smykker. 830 er også et sølvstempel, men her er det mindre sølv i. Når jeg produserte smykker i India brukte de ikke sterlingsølv, men 850.
Jeg liker helt klart best å jobbe med sterlingsølv . Sterlingsølv er en legering av 92,5 % sølv og 7,5 % andre metaller, vanligvis kobber.

2. Smykker i sølv kan bli matte ved bruk. Smykkene kan pusses med sølvklut, som også lett polerer. Men sølvrens er også lurt å ha i hus. Det er veldig mange som går rundt med upussede smykker. Spesielt øredobber blir fort skitne og mørkner. Man skal helst ikke sove med smykker, men mange gjør det, og da trenger de å renses.
Allerede matte smykker kan pusses lett med en fin papirfil eller fint stålull.

Sølvsmykker matte
Matte sølvsmykker kan pusses med fin papirfil.

3. Det fine med sølv smykker er at de enkelt kan pusses selv!
Uekte smykker blir ofte skjoldete og ikke alle kan repareres. Da må de kastes, og det er ikke greit hvis de har blitt favoritter, eller det ikke lønner seg økonomisk, da flere uekte smykker koster endel de og. Så ofte lønner det seg å investere litt ekstra i et smykke i edelt metall hvis du ønsker smykker du kan bære ofte og lenge.
Vi har noen kolleksjoner med rhodinert metallsmykker, og disse kan rhodineres opp igjen ved å returnere de til oss. (De vil vare lenge, men vedlikeholdet er igjen ikke noe du kan gjøre selv.)

4. Riper. Sølv får riper. Ringer spesielt er utsatt. Ha en sølvklut i hus som kan ta de små som dukker opp, og lever inn til en lokal gullsmed hvis ripene er for kraftige!

5. Få lagt på et lag med rhodium. Sølv kan rhodineres. Rhodium gir ekstrem glans og kommer i flere farger. Hos oss har vi to farger, hvit og sort. Hvit er sølvish i fargen, eller mørk gråsort (når den legges på sølv).
Rhodium er en del av Platina-familien og reagerer ikke med oksidering slik som sølv, så her har du et hardt belegg som bevarer smykkene ekstra lenge! Og det kan gjøres på nytt, hvis det trengs. Ringer er mest utsatt for slitasje.

Alle våre sølvsmykker kan rhodineres om ønskelig, og vi gjør det her hos oss.

Line

Store øredobber er super trendy nå! Klikk på bildet for å lese hvilke øredobber som er kulest akkurat nå!
Facebook Kommentarer

2 kommentarer til «5 ting om sølv smykker»

 1. Hei Heidi! Ja, disse kan rhodineres, men jeg gjør dessverre ikke slike oppdrag. En lokal gullsmed vil kunne hjelpe deg! Line

    -  
 2. Hei!
  Kan mine sølv ørepynt med zirkonia rhodineres! Hva vil det evt koste?
  Mvh
  Heidi Braathen

    -  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *