Det beste tipset jeg har for å takle motstand!

Som Grunder har jeg opplevd opp og nedturer, store og små – og jeg har lært så mye om meg selv.
Og at verden ikke har noen grenser.
Men jeg har det. De grensene som forteller meg hva jeg vil og ikke vil.
Ikke hva jeg kan.
Hva jeg kan eller ikke kan har ingen ting med grensene for hvor veien går å gjøre.
For alt man ikke kan har man løsninger. På den ene eller andre måten, så kan absolutt alt løses!

Men det er viktig å  ha  en plan, som samsvarer med hvem du er og hva du vil. Og da mener jeg sånn «inn i ryggmargen» hva du vil!
Det er her du skal holde visjonen og målene dine.
For mens man går på Grunderveien, kommer det mange velmenende råd, og tips, og krav, og synspunkt.
Noen sniker seg bak deg for å fortelle synspunktene sine til sidemannen din, som de vet kan si det til deg.

Jeg hadde en samtale med en annen grunder for litt siden, en veldig dyktig kar. Og vi kom innpå dette med hva man egentlig  ønsker å skape, og hvordan det dukker opp motstand både her og der. Og jeg tror ikke det vil være mulig å drive en bedrift uten å møte på andre som mener ditt og datt.
Jeg tror de kommer fordi du trenger denne motstanden, sånn at du kan bli enda bedre. Enda klarere.

Og det er helt ok, og faktisk ganske spennende. Det beste rådet mitt til ALT som skjer (dette gjelder også privatlivet ditt) : Det kommer an på hvordan du tar det.

Og her kommer tipset;
For å takle det på best mulig måte, må du kjenne verdiene dine i ryggraden. Være trygg i rollen som «deg».
For da vet du hva du kan svare. Da vet du hvorfor du gjør som du gjør. Og du vet at du ikke må eller kan vike fra hva du egentlig vil. Da går du på bekostning og akkord med deg selv.

Ikke tenk strenge tanker om deg selv hvis du putter deg selv i en situasjon hvor du føler deg skikkelig teit heller. Det skjer, og da jobber du heller med deg selv, enn akkurat den eller det som fikk deg i denne situasjonen. Det kan ta tid, og det må det få lov til.

smykker på nett

Det er lurt å lytte til kunder og andre som kommer med innspill. Men ta diskusjonen med deg selv før du avgjør om dette er noe du kan bruke eller ikke.
Hvis du reagerer negativt, er det jo fordi det ligger noe i innspillet. Og her har du noe å hente, enten det er lærdom som bringer deg nærmere målet ditt, eller nærmere tydeligheten av deg og din bedrift.

Tydelighet og klarhet er super viktig, men jeg har måttet jobbe hardt for å få det til. Gått noen runder,  skrevet mange lister og tatt den jobben det er å skape en livsstil ut av det å drive bedrift. Å eie hele dette med hele meg.
Så det glir inn i hverandre, jobben og privaten, det er da det blir en livsstil, og det gjør det hele litt enklere.

Jeg har jobbet mye med klarhet,  og lagde en ebok i fjor, som jeg gir ut gratis til de som vurderer eller ønsker å jobbe med meg og produktet «Essens Design». Kanskje denne boken kan være til hjelp for andre også? Ta gjerne en titt, og gjør oppgaven i boken. Og skriv gjerne til meg og fortell hva du synes!

Line W

Facebook Kommentarer

Merket med: ,,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *